Un nou început

După două luni destul de amorțite, am simțit în sfârșit bucurie și entuziasm să las câteva rânduri aici, în secțiunea mea de blog. Este primul articol pe care îl scriu chiar eu și nu pot să nu îți mărturisesc cât sunt de emoționată, dar și de recunoscătoare în același timp, pentru această experiență. Sper să îți placă și să te inspire și pe tine.

Dar, să încep cu începutul…

În urmă cu 4 ani m-am mutat într-o casă nouă, frumoasă și primitoare, însă mult mai mică decât cea în care locuisem înainte. Nu a fost chiar o alegere conștientă a mea, ci mai degrabă o consecință a unei alegeri pe care am făcut-o în urmă cu mai mult timp și cu care astăzi sunt cât se poate de împăcată.

 În fine… bucuria unui nou început s-a transformat în scurt timp în frustrare deoarece am realizat că, în dressing încăpeau doar o mică parte din lucrurile mele. Știi și tu cât de important este pentru noi, femeile, să avem hainele așezate frumos, într-un spațiu aerisit, luminos și ușor accesibil. Ideea de a-mi începe diminețile scotocind prin cutii nu mi-a surâs deloc, așa că am decis să păstrez la vedere doar o parte din haine, iar restul să le depozitez în mansardă până voi reuși să găsesc o soluție salvatoare la problema mea. Hai că n-o să mor câteva săptămâni să mă îmbrac doar cu hainele astea, mi-am zis eu…

Nu aveam nici cea mai mică idee la vremea aceea că viața mea este pe cale să se schimbe (din nou 😃) și că tocmai am început cea mai frumoasă și mai plină de sens perioadă a existenței mele.

Timp de 5 luni, chiar și mai bine, nu am simțit niciodată nevoia să caut ceva în cutiile depozitate, se și nimerise că mă mutasem chiar în prag de primăvară, iar hainele alese mi s-au potrivit și pe perioada verii.

 Purtam în fiecare zi hainele mele cele mai dragi, le combinam în fel și chip, cream ținute noi la care nu mă gândisem până atunci, redescopeream accesoriile și puterea lor de a transforma o ținută banală în una sofisticată, mă îmbrăcam comod, mă simțeam bine în pielea mea, aveam mai mult spațiu în casă și, parcă și în inima mea…daa, trăiam experiența unei alte vieți în care, deși aveam mai puține haine la dispoziție, aveam mai multă claritate și ușurință în fiecare zi. 

Cred că atunci mi-am pus pentru prima oară întrebarea: Cum ar fi să trăiesc cu mai puține lucruri? 

Oare cum ar arăta viața mea dacă aș avea mai puține haine? Cum ar fi să am doar acele haine care să îmi îmbrace frumos și armonios corpul, în care să mă simt bine și care să mă reprezinte pe mine, exact așa cum sunt eu acum?

Am simțit cum mi se umple sufletul de liniște și de mulțumire și asta nu era puțin lucru. Găsisem soluția salvatoare la problema mea cu lipsa spațiului de depozitare!

A urmat o perioadă de căutări pentru că eram curioasă să aflu cât mai multe lucruri despre minimalism, în general, dar și ce ar trebui să fac ca să am o garderobă cu mai puține piese. Așa am ajuns să citesc despre slow fashion și despre impactul pe care îl are industria modei asupra planetei. Am citit tot ce am găsit despre sustenabilitatea în modă, am văzut filmulețe pe youtube și documentare (îți las și ție link către unul din ele: https://youtu.be/GEHOlmcJAEk ) care mi-au schimbat definitiv percepția despre lumea asta a hainelor, în care lucram deja de mulți ani. 

Mi-am văzut toată viața derulându-se în câteva clipe și am realizat cât de multe lucruri am achiziționat, doar așa, de plictiseală, sau pentru că toată lumea din jurul meu făcea asta. M-am simțit parcă vinovată pentru multele articole de îmbrăcăminte pe care le-am cumpărat de-a lungul timpului, fără măcar să îmi trebuiască sau să le port vreodată, pe unele dintre ele. 

Mi-a fost foarte clar că nu mai vreau să trăiesc așa, că îmi doresc o viață în care să fac alegeri conștiente, să cumpăr mai puțin, să aleg calitatea și nu cantitatea, să nu mai dau atât de multă putere hainelor și să nu mai decidă ele cine sunt și ce viață merit să trăiesc. 

Au trecut 3 ani și ceva de atunci, iar astăzi am înțeles cu adevărat rostul fiecărui pas pe care l-am urmat până aici. 

Nu a fost mereu simplu, dar a fost (și încă este) o călătorie care mi-a adus atât de multă claritate, care a dat sens vieții mele și care mi-a făcut loc mie, cu tot ce conțin eu.

Dacă și tu ți-ai propus să faci o schimbare în garderoba ta, atunci e posibil ca împărtășirile mele să-ți aducă mai multă ușurință și curaj să mergi mai departe.

Așa că mi-am propus să-ți las aici, din când în când, mesaje scrise cu drag despre ce provocări am întâmpinat de-a lungului timpului, unde am găsit cele mai bune soluții, să-ți arăt cât de frumos și autentic poți trăi cu mai puține haine, câtă lumină și bucurie pot conține diminețile și cât spațiu și timp prețios poți aduce vieții tale.

Te îmbrățișez cu drag și îți mulțumesc că ești aici.